Relatietherapie Velsen-Zuid • Ook online therapie mogelijk2021-05-19T12:50:21+00:00

Relatietherapie Velsen-Zuid

Vergelijk gekwalificeerde relatietherapeuten uit Velsen-Zuid en omgeving

Gratis en binnen 24 uur reactie

 • Erkende relatietherapeuten
 • In Velsen-Zuid e.o.
 • Binnen 24 uur reactie
 • Gratis en vrijblijvend

Relatietherapie in Velsen-Zuid

Is jullie relatie in een dal terechtgekomen? Dan ben je hier om op een laagdrempelige manier in contact te komen met een relatietherapeut in Velsen-Zuid, die jullie verder kan helpen. Het is vaak lastig om relatieproblemen zelf op te lossen. Een objectieve derde, zoals een professionele relatietherapeut, kan jullie helpen om beter inzicht te krijgen in de knelpunten in jullie relatie en om de communicatie op een constructieve wijze op gang te brengen. Ontdek hier meer over de mogelijkheden van relatietherapie en het vinden van een relatietherapeut in jouw omgeving.

Relatieproblemen en relatietherapie in Velsen-Zuid

Voor vrijwel alle struikelblokken binnen je relatie kun je een beroep doen op relatietherapie in Velsen-Zuid. Denk onder meer aan problemen als:

 • Slechte communicatie tussen de partners
 • Problemen als overspel en jaloezie
 • Onenigheid over de taakverdeling
 • Ontevredenheid over het seksuele leven
 • Broer-zus relatie in plaats van liefdesrelatie

Het is belangrijk om in te zien dat relatietherapie niet alleen ingezet kan worden als laatste redmiddel, maar juist om je relatie een boost te geven, prettiger samen te leven en ernstige problemen in de toekomst te voorkomen. We geven op deze pagina ook enkele voorbeelden van veelvoorkomende relatieproblemen in de praktijk, waarin jullie jezelf mogelijk kunnen herkennen.

Brancheorganisaties relatietherapie Goed om te weten: wij werken in Velsen-Zuid e.o. samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.

Direct antwoord op je vraag

Het is altijd een goed moment om in elkaar te investeren.

C. de Rooij - Relatietherapeut in regio Velsen-Zuid

Goede relatietherpie in Velsen-Zuid: wij zijn er voor jullie

Laagdrempelige relatietherapie voor jullie samen.

Altijd binnen 24 uur reactie

Wanneer is het nodig om in relatietherapie te gaan?

Daar bestaan geen regels voor! Veel mensen denken dat relatietherapie bedoeld is voor mensen die tegen een scheiding aan zitten, maar dat is een misvatting. Het is juist aangeraden om al veel eerder aan de bel te trekken. Ieder mens is verschillend en dat kan binnen een relatie botsen. Het gaat vaak niet om gebrek aan liefde voor elkaar, maar de problemen ontstaan doorgaans vanwege de verschillen tussen beiden. Communicatie speelt hierbij een belangrijke rol. Zonder communicatie kan er geen begrip ontstaan voor elkaars irritaties, problemen en gevoelens. Met relatietherapie in Velsen-Zuid ga je weer meer tot elkaar komen en leren op begripvol te zijn. Relatietherapie is uiterst effectief wanneer uw relatie in een negatieve spiraal zit of jullie het gevoel hebben dat jullie, of een van jullie, emoties niet meer goed bespreekbaar kunnen maken.

Meer weten over relatietherapie in Velsen-Zuid?

Wacht dan niet langer en neem gerust contact met ons op. Je kunt jullie relatievragen doorgeven via ons contactformulier en je ontvangt dan binnen 24 uur reactie van relatietherapeuten in Velsen-Zuid. Zo kunnen jullie op een laagdrempelige manier kennismaken met relatietherapie en zelf bepalen of dit wat is voor jullie relatie. Mocht een van de reacties jullie bevallen, dan is meestal een gratis kennismakingsgesprek de volgende stap om te kijken of er een 'klik' is tussen jullie en de relatietherapeut. Van daaruit zal de relatietherapie verder ingevuld worden.

Top 10 relatieproblemen

1. Slechte communicatie
2. Vreemdgaan
3. Broer-zus of vriendschapsrelatie
4. Financiën
5. Intimiteit en seks
6. Bekijk top 10 relatieproblemen

Samen in relatietherapie Velsen-Zuid

Wat onze cliënten zeggen over Sameninrelatietherapie.nl

We zijn er ook voor jullie relatie. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

"Blij dat ik jullie online had gevonden. Dit maakte de stap naar relatietherapie een stuk makkelijker. Op een fijne manier geholpen."
Carlo & Vera uit Velsen-Zuid

"Onze relatie was in een fase gekomen waarin we een broer-zus relatie hadden. Dankzij relatietherapie hebben we de balans weer terug."
Laura & Tim uit Velsen-Zuid

"Door communicatieproblemen konden we irritaties niet uitpraten. Wij kunnen relatietherapie bij iedereen aanraden die vooraf twijfelt."
Anoniem uit Velsen-Zuid

Vanwege privacy overwegingen plaatsen we sommige ervaringen anoniem op onze website.

Enkele veelvoorkomende relatieproblemen toegelicht

Kom samen dichter tot elkaar.

Stress door financiële problemen

Als het leven jullie toelacht, dan is het eenvoudiger om een gelukkige relatie te behouden. Jullie hebben zin, tijd en geld om samen leuke dingen te doen. Helaas, is dat voor veel mensen niet de realiteit. Zo kunnen bijvoorbeeld werkloosheid of financiële tegenvallers veel stress veroorzaken. Dit kan voelbaar zijn binnen je relatie of zelfs de oorzaak zijn van serieuze relatieproblemen. Binnen enkele sessies relatietherapie in Velsen-Zuid leren jullie om hiermee om te gaan. Je ontdekt wat deze problemen met jezelf en je partner doen en creëert hierin begrip voor elkaar.

Communicatieproblemen binnen een relatie

Bij veel relatieproblemen ligt de oorzaak in de communicatie. Er worden veronderstellingen gedaan als; ‘de ander weet toch wel hoe ik erover denk’. Als je daar niet over communiceert, kun je gemakkelijk de fout ingaan. Ga niet zelf invullen wat de ander denkt, maar vraag het en praat erover. Op de lange duur kunnen er anders veel misverstanden ontstaan; kleine problemen monden uit in complexe relatieproblemen. Irritaties en frustraties beginnen zich op te stapelen. Die bom zal een keer barsten. Voorkom dit door tijdig met elkaar in gesprek te gaan én te blijven.

Communicatie: mijn partner luistert niet naar me

In een relatie draait alles om verbinding voelen met elkaar. Als je het idee hebt dat je partner nooit naar je luistert, kan dit het gevoel van verbinding verzwakken. Je partner lijkt jouw mening en gevoelens niet serieus te nemen. Misschien heb je wel het gevoel dat je wordt genegeerd? Als deze situatie lang sleept, zul je als partners steeds verder uit elkaar groeien. Het is geen zaak van wijzen met een beschuldigende vinger naar één van de twee. De kern van dit probleem zit hem in de communicatie tussen beiden. Herken je dit? Vind dan hier een relatietherapeut in Velsen-Zuid die jullie kan helpen om elkaar beter te begrijpen en om beter te leren communiceren.

Kinderen krijgen: relatieproblemen na het krijgen van kinderen

Samen een kindje krijgen, dat is voor veel stellen het mooiste wat er is! Het is de vrucht van jullie liefde. Toch zien we in de praktijk, dat het vaak ook een bron is van veel relatieproblemen. De rol van beide partners verandert; jullie zijn ineens niet meer alleen geliefden, maar ook vader en moeder. Jullie krijgen meer verantwoordelijkheden, minder tijd voor jezelf en voor elkaar en mogelijk hebben jullie verschillende ideeën over de opvoeding. Herken je deze dingen en leiden ze binnen je relatie tot ergernissen, ruzies of een gebrek aan intimiteit? Laat deze situatie niet uit de hand lopen en maak op tijd een afspraak met een relatietherapeut in Velsen-Zuid.

Veelgestelde vragen over relatietherapie

Staat je vraag er niet tussen? Stel deze gerust aan ons.

Altijd binnen 24 uur reactie

De kosten van relatietherapie in Velsen-Zuid lopen uiteen van € 115,- voor een sessie van 45 minuten tot € 150,- voor een langere sessie van 90 minuten. Iedere relatietherapeut heeft zijn eigen tarief. Het is daarom altijd raadzaam om even een vergelijking te maken. Er zijn ook relatietherapeuten die een inkomensafhankelijk tarief bepalen. Vraag altijd naar de sessieduur en het tarief om een goede vergelijking te kunnen maken. Uiteraard is prijs onderdeel van je relatietherapie keuze, maar de 'klik' met een relatietherapeut is belangrijker. Een balans van beiden is vaak een goed uitgangspunt.
Uit de praktijk blijkt dat een succesvolle relatietherapie gemiddeld zeven tot tien sessies nodig heeft. Ook zijn er cliënten die al na vijf sessies de juiste handvatten voor hun relatie hebben gevonden. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de relatieproblemen.

Wanneer we uitgaan van zeven tot tien relatietherapie sessies, dan moet je uitgaan van een periode van ongeveer vijf tot zes maanden.
Ondanks dat er natuurlijk veel factoren een rol spelen of het wel of niet een succesvolle relatietherapie wordt, is het korte antwoord 'ja, dat kan'. Relatietherapie kan jullie huwelijk redden, mits beide partners ervoor open staan om te werken aan de relatie. Echter is relatietherapie geen garantie voor het redden van een huwelijk.

Het probleem is dat koppels de relatieproblemen te lang laten doorsukkelen, dan is het redden van een huwelijk zeer lastig. Zoek daarom tijdig relatietherapie in Velsen-Zuid om samen te werken aan jullie huwelijk.
Het mooie van Sameninrelatietherapie.nl is dat we een landelijk dekkend netwerk hebben van gekwalificeerde relatietherapeuten. Ook in Velsen-Zuid zijn er relatietherapeuten aangesloten die direct beschikbaar zijn. Door te vergelijken is de kans groot dat de eerste kennismaking en sessie al binnen een week ingepland kan worden.
Op het moment van schrijven (12 mei 2020) bestaat er geen vergoeding voor relatietherapie vanuit de basisverzekering. Er is wel een vergoeding mogelijk als de relatietherapie valt onder een psychische stoornis.

Aanvullende verzekering Er zijn aanvullende zorgverzekeringen die wel een vergoeding bieden voor relatietherapie. Vraag hiernaar bij je zorgverzekering.

Leer hier meer actuele informatie over vergoedingen van relatietherapie.
Ja. Veel relatietherapeuten in Velsen-Zuid kunnen sessies inplannen in het weekend of 's avonds. Veel koppels werken overdag en daarom worden relatietherapeuten steeds flexibeler met hun werktijden. Vraag hiernaar bij het plaatsen van jullie relatievraag of aanvraag.

Het perfecte koppel lost relatieproblemen samen op

Samen in verbinding zijn binnen jullie relatie.

Vind een relatietherapeut in Velsen-Zuid

Alvorens we dieper ingaan op wat relatietherapie voor jullie kan betekenen, vertellen we je kort wat het doel is van onze missie. Sameninrelatietherapie.nl is een uitgebreid netwerk van gekwalificeerde relatietherapeuten. We maken het je gemakkelijk om snel een geschikte professional te vinden in jouw omgeving. De voordelen op een rij:

 • Binnen 24 uur reacties van relatietherapeuten
 • Gratis en vrijblijvende offertes + kennismakingsgesprek
 • Vind een relatietherapeut in Velsen-Zuid
 • Altijd een relatietherapeut beschikbaar
 • Alleen betrouwbare en gekwalificeerde deskundigen
 • Laagdrempelige en zorgvuldige service

Wanneer je voor de eerste keer een relatietherapeut zoekt, dan weet je misschien niet bij wie je het beste terecht kunt. Dankzij onze service kun je op een gemakkelijke manier meerdere offertes vergelijken, met meer informatie over de werkwijze en tarieven. Dit maakt het eenvoudiger om daadwerkelijk de stap te zetten en een afspraak te maken om jullie relatieproblemen aan te pakken.

In heel provincie Noord-Holland

Relatietherepeuten in Noord-Holland

Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Velsen
Plaats: Velsen-Zuid
Postcode: 1981 EH
Netnummer: 0255

Onze relatietherapie blogs

Ga naar de bovenkant