Relatietherapie Loosdrecht • Ook online therapie mogelijk2021-05-19T12:49:57+00:00

Relatietherapie Loosdrecht

Vergelijk gekwalificeerde relatietherapeuten uit Loosdrecht en omgeving

Gratis en binnen 24 uur reactie

  • Erkende relatietherapeuten
  • In Loosdrecht e.o.
  • Binnen 24 uur reactie
  • Gratis en vrijblijvend

Relatietherapie in Loosdrecht

De perfecte relatie is niet een relatie waarin altijd alles over rozen gaat. Een relatie met toekomst is een relatie waarin liefdespartners voor obstakels komen te staan, maar hier steeds weer samen een oplossing voor vinden. Blijkt dit toch lastig en raken jullie steeds verder van elkaar verwijderd? Dan kan de begeleiding van een relatietherapeut in Loosdrecht jullie op een prettige en effectieve wijze helpen.

De voordelen van samen in relatietherapie

Een gezonde relatie die alle stormen doorstaat is zeer waardevol, maar voor veel stellen is dat zeker geen vanzelfsprekendheid. Een relatie betekent ‘hier samen hard aan werken’. In veel situaties kan relatietherapie een welkome ondersteuning bieden. Hier ben je op de juiste plek om een betrouwbare en ervaren relatietherapeut in Loosdrecht te vinden. De voordelen van samen in relatietherapie:

  • Kies uit meerdere relatietherapeuten in Loosdrecht
  • Direct een relatietherapeut beschikbaar
  • Altijd een professional in de buurt
  • Goed opgeleide en ervaren therapeuten
  • Gratis meerdere offertes vergelijken

Relatieproblemen komen voor in alle soorten en maten. Schroom niet om hier contact met ons op te nemen voor meer informatie. Op deze pagina hebben we ook enkele veelvoorkomende relatieproblemen toegelicht, waarin jullie je in zouden kunnen herkennen.

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in Loosdrecht e.o. samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.

Direct antwoord op je vraag

Je kunt elkaar even kwijtraken, maar ook weer terugvinden.

Dhr. E. Duijn – Relatietherapeut in regio Loosdrecht

Goede relatietherpie in Loosdrecht: wij zijn er voor jullie

Laagdrempelige relatietherapie voor jullie samen.

Altijd binnen 24 uur reactie

Wanneer en waarom gaan jullie in relatietherapie?

Iedere relatie kent zijn goede en minder goede momenten. Stress, persoonlijke gebeurtenissen, irritaties, intimiteit of financiële problemen. Er zijn vele redenen die de aanleiding kunnen zijn waardoor het binnen jullie relatie minder goed loopt. Vaak zien we dan dat koppels uit elkaar groeien en er steeds vaker ruzies ontstaan. Het is dan zaak om dit patroon te doorbreken. Een relatietherapeut in Loosdrecht zorgt hiervoor en dat jullie meer begrip voor elkaars gevoelens krijgen. Communicatie is vaak de oplossing om jullie relatie weer in balans te krijgen.

Hoe werkt het?

De stap naar een relatietherapeut in Loosdrecht is iets wat je niet zomaar doet, dat snappen wij. Daarom is het verstandig om eerst op een laagdrempelige manier, gratis en vrijblijvend, kennis te maken met relatietherapie. Door ons contactformulier in te vullen ontvang je reacties van relatietherapeuten in Loosdrecht. Zo kunnen jullie je wensen en vragen uitspreken om te zien of het gevoel goed is met een relatietherapeut. Van daaruit kunnen jullie samen de volgende stap zetten.

Uiteraard is er voor een succesvolle relatietherapie medewerking nodig van beide partners. Toch kan het zo zijn dat het goed is om eerst apart van elkaar een sessie te doen. Van daaruit zorgt de relatietherapeut ervoor dat jullie samen weer in gesprek kunnen gaan.

Top 10 relatieproblemen

1. Slechte communicatie
2. Vreemdgaan
3. Broer-zus of vriendschapsrelatie
4. Financiën
5. Intimiteit en seks
6. Bekijk top 10 relatieproblemen

Samen in relatietherapie Loosdrecht

Wat onze cliënten zeggen over Sameninrelatietherapie.nl

We zijn er ook voor jullie relatie. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

“Blij dat ik jullie online had gevonden. Dit maakte de stap naar relatietherapie een stuk makkelijker. Op een fijne manier geholpen.”
Carlo & Vera uit Loosdrecht

“Onze relatie was in een fase gekomen waarin we een broer-zus relatie hadden. Dankzij relatietherapie hebben we de balans weer terug.”
Laura & Tim uit Loosdrecht

“Door communicatieproblemen konden we irritaties niet uitpraten. Wij kunnen relatietherapie bij iedereen aanraden die vooraf twijfelt.”
Anoniem uit Loosdrecht

Vanwege privacy overwegingen plaatsen we sommige ervaringen anoniem op onze website.

Enkele veelvoorkomende relatieproblemen toegelicht

Kom samen dichter tot elkaar.

Stress door financiële problemen

Als het leven jullie toelacht, dan is het eenvoudiger om een gelukkige relatie te behouden. Jullie hebben zin, tijd en geld om samen leuke dingen te doen. Helaas, is dat voor veel mensen niet de realiteit. Zo kunnen bijvoorbeeld werkloosheid of financiële tegenvallers veel stress veroorzaken. Dit kan voelbaar zijn binnen je relatie of zelfs de oorzaak zijn van serieuze relatieproblemen. Binnen enkele sessies relatietherapie in Loosdrecht leren jullie om hiermee om te gaan. Je ontdekt wat deze problemen met jezelf en je partner doen en creëert hierin begrip voor elkaar.

Communicatieproblemen binnen een relatie

Bij veel relatieproblemen ligt de oorzaak in de communicatie. Er worden veronderstellingen gedaan als; ‘de ander weet toch wel hoe ik erover denk’. Als je daar niet over communiceert, kun je gemakkelijk de fout ingaan. Ga niet zelf invullen wat de ander denkt, maar vraag het en praat erover. Op de lange duur kunnen er anders veel misverstanden ontstaan; kleine problemen monden uit in complexe relatieproblemen. Irritaties en frustraties beginnen zich op te stapelen. Die bom zal een keer barsten. Voorkom dit door tijdig met elkaar in gesprek te gaan én te blijven.

Jaloezie in een relatie

Jaloezie is een lastige emotie die zijn tol kan eisen binnen een relatie. Of je nu zelf jaloers bent of juist je partner, het is voor beiden vervelend. Als je jaloers bent, heb je de neiging om je partner te controleren of om zelfs dingen te verbieden. Ook zorgt het ervoor dat je geen rust hebt in je hoofd. Voor de ander is het frustrerend om voortdurend gecontroleerd en beperkt te worden in zijn/haar doen en laten. Jaloezie kan partners uit elkaar drijven. Door samen met een relatietherapeut in Loosdrecht te werken aan vertrouwen, zelfvertrouwen, begrip en communicatie kun je dit probleem onder controle krijgen.

Je hebt het te druk voor je relatie

Een drukke baan, grote ambities en een perfectionistische instelling? Ook dat kan een gevaar opleveren voor een gezonde relatie. Heb je het idee dat je gedachten of die van je partner steeds ergens anders zijn als jullie ‘gezellig’ samenzijn? Gaan de berichtjes op de smartphone en belletjes van collega’s, klanten of vrienden steeds voor? Of zien jullie elkaar enkel in het voorbijgaan? Dan zal de romantiek snel ver te zoeken zijn. Kost het steeds meer moeite om echt tijd voor elkaar te maken? Stop deze signalen niet weg, maar ga erover in gesprek met elkaar tijdens de relatietherapie. Durf het patroon te doorbreken om zo samen tot elkaar te komen.

Veelgestelde vragen over relatietherapie

Staat je vraag er niet tussen? Stel deze gerust aan ons.

Altijd binnen 24 uur reactie

De kosten van relatietherapie in Loosdrecht lopen uiteen van € 115,- voor een sessie van 45 minuten tot € 150,- voor een langere sessie van 90 minuten. Iedere relatietherapeut heeft zijn eigen tarief. Het is daarom altijd raadzaam om even een vergelijking te maken. Er zijn ook relatietherapeuten die een inkomensafhankelijk tarief bepalen. Vraag altijd naar de sessieduur en het tarief om een goede vergelijking te kunnen maken. Uiteraard is prijs onderdeel van je relatietherapie keuze, maar de ‘klik’ met een relatietherapeut is belangrijker. Een balans van beiden is vaak een goed uitgangspunt.
Uit de praktijk blijkt dat een succesvolle relatietherapie gemiddeld zeven tot tien sessies nodig heeft. Ook zijn er cliënten die al na vijf sessies de juiste handvatten voor hun relatie hebben gevonden. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de relatieproblemen.

Wanneer we uitgaan van zeven tot tien relatietherapie sessies, dan moet je uitgaan van een periode van ongeveer vijf tot zes maanden.

Ondanks dat er natuurlijk veel factoren een rol spelen of het wel of niet een succesvolle relatietherapie wordt, is het korte antwoord ‘ja, dat kan’. Relatietherapie kan jullie huwelijk redden, mits beide partners ervoor open staan om te werken aan de relatie. Echter is relatietherapie geen garantie voor het redden van een huwelijk.

Het probleem is dat koppels de relatieproblemen te lang laten doorsukkelen, dan is het redden van een huwelijk zeer lastig. Zoek daarom tijdig relatietherapie in Loosdrecht om samen te werken aan jullie huwelijk.

Het mooie van Sameninrelatietherapie.nl is dat we een landelijk dekkend netwerk hebben van gekwalificeerde relatietherapeuten. Ook in Loosdrecht zijn er relatietherapeuten aangesloten die direct beschikbaar zijn. Door te vergelijken is de kans groot dat de eerste kennismaking en sessie al binnen een week ingepland kan worden.
Op het moment van schrijven (12 mei 2020) bestaat er geen vergoeding voor relatietherapie vanuit de basisverzekering. Er is wel een vergoeding mogelijk als de relatietherapie valt onder een psychische stoornis.

Aanvullende verzekering
Er zijn aanvullende zorgverzekeringen die wel een vergoeding bieden voor relatietherapie. Vraag hiernaar bij je zorgverzekering.

Leer hier meer actuele informatie over vergoedingen van relatietherapie.

Ja. Veel relatietherapeuten in Loosdrecht kunnen sessies inplannen in het weekend of ’s avonds. Veel koppels werken overdag en daarom worden relatietherapeuten steeds flexibeler met hun werktijden. Vraag hiernaar bij het plaatsen van jullie relatievraag of aanvraag.

Het perfecte koppel lost relatieproblemen samen op

Samen in verbinding zijn binnen jullie relatie.

Wat kan ik verwachten van relatietherapie in Loosdrecht?

Via ons online contactformulier helpen we je om in contact te komen met een relatietherapeut in Loosdrecht. Je legt kort uit wat jullie probleem is, op welke relatievragen je graag antwoord wilt en wat jullie wensen zijn. Je ontvangt vervolgens reactie van relatietherapeuten in Loosdrecht. Kies de relatietherapeut waar een ‘klik’ mee is en plan een kennismakingsgesprek ik. Dit kan tegenwoordig ook prima via Skype of beeldbellen. Tijden het kennismakingsgesprek zal het doel van relatietherapie besproken worden, samen met de kern van jullie relatieproblemen. Vervolgens zullen relatietherapie sessies in Loosdrecht worden ingepland.

De rol van de relatietherapeut is om de communicatie en het wederzijds begrip tussen de partners te stimuleren. Er wordt gekeken naar welke veranderingen er mogelijk zijn in jullie relatie en hoe jullie deze kunnen doorvoeren.

Vergelijk en vind hier een relatietherapeut in Loosdrecht

Wil je graag meer weten? Vul dan, geheel vrijblijvend, ons contactformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur reacties van relatietherapeuten in jouw regio. Meestal kan er binnen een week een kennismakingsgesprek ingepland worden voor relatietherapie in Loosdrecht en omgeving.

In heel provincie Noord-Holland

Relatietherepeuten in Noord-Holland

Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Wijdemeren
Plaats: Loosdrecht
Postcode: 1231 PB
Netnummer: 035

Onze relatietherapie blogs

Ga naar de bovenkant