Relatietherapie Sint Pancras • Ook online therapie mogelijk2021-05-19T12:50:16+00:00

Relatietherapie Sint Pancras

Vergelijk gekwalificeerde relatietherapeuten uit Sint Pancras en omgeving

Gratis en binnen 24 uur reactie

  • Erkende relatietherapeuten
  • In Sint Pancras e.o.
  • Binnen 24 uur reactie
  • Gratis en vrijblijvend

Relatietherapie in Sint Pancras

Als er iets belangrijk is voor een gelukkig leven, dan is het wel een liefdevolle relatie waarin je elkaar perfect steunt; door dik en dun. Elke relatie heeft beproevingen te doorstaan. Soms gaat het om kleine ergernissen en obstakels, maar er kunnen zich ook grote problemen voordoen. Blijf niet rondlopen met relatieproblemen! We heffen hier het taboe op relatietherapie op door antwoord te geven op veelgestelde vragen over relatietherapie. Daarnaast schijnen we het licht op veelvoorkomende relatieproblemen. Ontdek ook hoe je jouw relatie nieuw leven inblaast door een professionele en betrouwbare relatietherapeut in Sint Pancras te vinden.

Relatietherapie voor uiteenlopende relatieproblemen

Relatieproblemen komen voor in allerlei vormen en gradaties. Binnen de praktijk zien we veel relatieproblemen, zoals:

  • Problematiek rondom vreemdgaan
  • Impact van kinderen op een relatie
  • Partner met psychische problemen
  • Problemen rondom intimiteit en seks
  • Verschil in verwachtingen
  • Vertrouwen en jaloezie

Let op, deze lijst is zeker niet volledig. Staat jouw relatieprobleem er niet bij? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen voor meer informatie over relatietherapie in Sint Pancras.

Brancheorganisaties relatietherapie Goed om te weten: wij werken in Sint Pancras e.o. samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.

Direct antwoord op je vraag

Je kunt elkaar even kwijtraken, maar ook weer terugvinden.

F. Meijnders - Relatietherapeut in regio Sint Pancras

Goede relatietherpie in Sint Pancras: wij zijn er voor jullie

Laagdrempelige relatietherapie voor jullie samen.

Altijd binnen 24 uur reactie

Hebben wij wel een relatieprobleem?

Veel mensen vinden het nogal wat om naar een relatietherapeut te stappen. ‘Dat is toch niets voor ons?’ en ‘Dat lossen we gewoon zelf wel op!’ Veel relatieproblemen worden gebagatelliseerd. Onder het mom van dit overkomt de beste stellen, gaat men verder zonder het probleem goed te bespreken en er echt een oplossing voor te vinden. Het probleem wordt weggewuifd, maar zal daardoor niet verdwijnen. Het zal juist steeds vaker de kop opsteken en mogelijk in kracht toenemen. Is de schade dan nog wel te herstellen? Relatietherapie in Sint Pancras is dus niet alleen voor stellen die op het punt staan om te scheiden, maar ook voor stellen die hun relatie willen verbeteren om een lange en gelukkige toekomst samen te garanderen!

Hoe verloopt relatietherapie in Sint Pancras?

Het is heel begrijpelijk dat je vooraf graag meer wilt weten over hoe relatietherapie nu precies in zijn werk gaat. Op de eerste plaats kun je via ons online contactformulier contact met ons opnemen en kort een indruk geven van het probleem. Vervolgens zorgen we ervoor dat je snel gratis offertes ontvangt van diverse relatietherapeuten in jouw omgeving. Je kunt dan zelf bekijken welke therapeut je het meeste aanspreekt. Neem contact op met de betreffende relatietherapeut in Sint Pancras en maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens deze intake krijgen jullie de kans om jullie relatieprobleem verder uit te leggen en zal de relatietherapeut vertellen wat hij of zij voor jullie kan betekenen. Daarna zullen er meerdere sessies volgen, afhankelijk van het probleem.

Top 10 relatieproblemen

1. Slechte communicatie
2. Vreemdgaan
3. Broer-zus of vriendschapsrelatie
4. Financiën
5. Intimiteit en seks
6. Bekijk top 10 relatieproblemen

Samen in relatietherapie Sint Pancras

Wat onze cliënten zeggen over Sameninrelatietherapie.nl

We zijn er ook voor jullie relatie. Vraag een gratis kennismakingsgesprek aan.

"Blij dat ik jullie online had gevonden. Dit maakte de stap naar relatietherapie een stuk makkelijker. Op een fijne manier geholpen."
Carlo & Vera uit Sint Pancras

"Het krijgen van kinderen was voor onze relatie een enorme verandering. Via relatietherapie de juiste handvatten gekregen, dank!"
Henry & Mariska uit Sint Pancras

"Door communicatieproblemen konden we irritaties niet uitpraten. Wij kunnen relatietherapie bij iedereen aanraden die vooraf twijfelt."
Anoniem uit Sint Pancras

Vanwege privacy overwegingen plaatsen we sommige ervaringen anoniem op onze website.

Enkele veelvoorkomende relatieproblemen toegelicht

Kom samen dichter tot elkaar.

Intimiteit/seks: kan relatietherapie dit verbeteren?

Ja, relatietherapie zorgt voor meer intimiteit en van daaruit ook andere seksualiteit. Dit relatieprobleem komt vaker voor dan je denkt. Men woont in hetzelfde huis, slaapt in hetzelfde bed, er zijn geen grote conflicten, maar er is ook nauwelijks tot geen intimiteit. Dat lijkt misschien onschuldig. Toch zal dit gaan wringen, want iedereen heeft de behoefte om liefde te ervaren. Een dergelijke relatie wordt vaak omschreven als een ‘broer-zus relatie’. Het is dan verstandig om samen tijdig de hulp in te schakelen van een relatietherapeut in Sint Pancras. Dankzij deze professionele begeleiding ontdekken jullie hoe je de intimiteit terugbrengt in de relatie.

Vreemdgaan/overspel: is er een oplossing na vreemdgaan?

Wanneer een van de partners overspel heeft gepleegd en dit aan het licht komt, dan loopt een relatie een flinke deuk op. Soms betekent het meteen een breuk. Het is meestal moeilijk te accepteren dat de ander vreemd is gegaan. Wat als de overspelpleger spijt heeft? Hoe zit het met de fouten van de ander? Bestaat er de kans op vergeving? Waarom is dit gebeurd? Een dergelijke situatie roept doorgaans heftige emoties op, die het lastig maken om hier samen op een goede manier over te praten. Relatietherapie in Sint Pancras kan dan een belangrijke rol spelen in het begeleiden van de communicatie en om begrip te creëren bij elkaar.

Jaloezie in een relatie

Jaloezie is een lastige emotie die zijn tol kan eisen binnen een relatie. Of je nu zelf jaloers bent of juist je partner, het is voor beiden vervelend. Als je jaloers bent, heb je de neiging om je partner te controleren of om zelfs dingen te verbieden. Ook zorgt het ervoor dat je geen rust hebt in je hoofd. Voor de ander is het frustrerend om voortdurend gecontroleerd en beperkt te worden in zijn/haar doen en laten. Jaloezie kan partners uit elkaar drijven. Door samen met een relatietherapeut in Sint Pancras te werken aan vertrouwen, zelfvertrouwen, begrip en communicatie kun je dit probleem onder controle krijgen.

Je hebt het te druk voor je relatie

Een drukke baan, grote ambities en een perfectionistische instelling? Ook dat kan een gevaar opleveren voor een gezonde relatie. Heb je het idee dat je gedachten of die van je partner steeds ergens anders zijn als jullie ‘gezellig’ samenzijn? Gaan de berichtjes op de smartphone en belletjes van collega’s, klanten of vrienden steeds voor? Of zien jullie elkaar enkel in het voorbijgaan? Dan zal de romantiek snel ver te zoeken zijn. Kost het steeds meer moeite om echt tijd voor elkaar te maken? Stop deze signalen niet weg, maar ga erover in gesprek met elkaar tijdens de relatietherapie. Durf het patroon te doorbreken om zo samen tot elkaar te komen.

Veelgestelde vragen over relatietherapie

Staat je vraag er niet tussen? Stel deze gerust aan ons.

Altijd binnen 24 uur reactie

De kosten van relatietherapie in Sint Pancras lopen uiteen van € 115,- voor een sessie van 45 minuten tot € 150,- voor een langere sessie van 90 minuten. Iedere relatietherapeut heeft zijn eigen tarief. Het is daarom altijd raadzaam om even een vergelijking te maken. Er zijn ook relatietherapeuten die een inkomensafhankelijk tarief bepalen. Vraag altijd naar de sessieduur en het tarief om een goede vergelijking te kunnen maken. Uiteraard is prijs onderdeel van je relatietherapie keuze, maar de 'klik' met een relatietherapeut is belangrijker. Een balans van beiden is vaak een goed uitgangspunt.
Uit de praktijk blijkt dat een succesvolle relatietherapie gemiddeld zeven tot tien sessies nodig heeft. Ook zijn er cliënten die al na vijf sessies de juiste handvatten voor hun relatie hebben gevonden. Uiteraard is dit sterk afhankelijk van de relatieproblemen.

Wanneer we uitgaan van zeven tot tien relatietherapie sessies, dan moet je uitgaan van een periode van ongeveer vijf tot zes maanden.
Ondanks dat er natuurlijk veel factoren een rol spelen of het wel of niet een succesvolle relatietherapie wordt, is het korte antwoord 'ja, dat kan'. Relatietherapie kan jullie huwelijk redden, mits beide partners ervoor open staan om te werken aan de relatie. Echter is relatietherapie geen garantie voor het redden van een huwelijk.

Het probleem is dat koppels de relatieproblemen te lang laten doorsukkelen, dan is het redden van een huwelijk zeer lastig. Zoek daarom tijdig relatietherapie in Sint Pancras om samen te werken aan jullie huwelijk.
Het mooie van Sameninrelatietherapie.nl is dat we een landelijk dekkend netwerk hebben van gekwalificeerde relatietherapeuten. Ook in Sint Pancras zijn er relatietherapeuten aangesloten die direct beschikbaar zijn. Door te vergelijken is de kans groot dat de eerste kennismaking en sessie al binnen een week ingepland kan worden.
Op het moment van schrijven (12 mei 2020) bestaat er geen vergoeding voor relatietherapie vanuit de basisverzekering. Er is wel een vergoeding mogelijk als de relatietherapie valt onder een psychische stoornis.

Aanvullende verzekering Er zijn aanvullende zorgverzekeringen die wel een vergoeding bieden voor relatietherapie. Vraag hiernaar bij je zorgverzekering.

Leer hier meer actuele informatie over vergoedingen van relatietherapie.
Ja. Veel relatietherapeuten in Sint Pancras kunnen sessies inplannen in het weekend of 's avonds. Veel koppels werken overdag en daarom worden relatietherapeuten steeds flexibeler met hun werktijden. Vraag hiernaar bij het plaatsen van jullie relatievraag of aanvraag.

Het perfecte koppel lost relatieproblemen samen op

Samen in verbinding zijn binnen jullie relatie.

Is het mogelijk om alleen in relatietherapie te gaan?

Loopt je relatie niet lekker en groeien jullie uit elkaar?, maar weigert je partner om in relatietherapie te gaan? Dat komt regelmatig voor. Je kun je partner echter niet dwingen om mee te gaan, hoe graag je dit ook zou willen. Het is in dat geval wel mogelijk om alleen in relatietherapie te gaan. Jij bent voor jouw deel verantwoordelijk voor wat er in jullie relatie gebeurt. Door het gesprek aan te gaan met een relatietherapeut in Sint Pancras kun je werken aan jouw inbreng in jullie relatie. Heeft dit een positieve uitwerking, dan kun je hiermee je partner misschien overtuigen om ook mee te gaan. Uiteindelijk is het de bedoeling om samen het relatieprobleem op te lossen. Wanneer jij individueel in relatietherapie gaat, dan kunnen er bij jezelf veranderingen gaan ontstaan. Veranderingen die ten goede komen van jullie relatie.

Begin hier met relatietherapie in Sint Pancras

Ontdek samen met je relatietherapeut in Sint Pancras hoe je jullie relatie kunt verbeteren. Via ons contactformulier kom je op een laagdrempelige manier in contact met relatietherapeuten in Sint Pancras. Ontvang binnen 24 uur reacties en vergelijk deze. Zit er een geschikte relatietherapeut tussen? Maak dan gebruik van een gratis kennismakingsgesprek om te zien of er een 'klik' is tussen jullie. Van daaruit kunnen jullie sessies gaan inplannen voor de start van de relatietherapie.

In heel provincie Noord-Holland

Relatietherepeuten in Noord-Holland

Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Langedijk
Plaats: Sint Pancras
Postcode: 1834 TA
Netnummer: 072

Onze relatietherapie blogs

Ga naar de bovenkant