Kun je met relatietherapie
een relatiebreuk herstellen?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Relatietherapie na relatiebreuk

Relatietherapie na een relatiebreuk

Bij relatietherapie denken de meeste mensen alleen aan sessies waarbij men samen op de bank van de relatietherapeut neerstrijkt. Dit met het doel om de relatie te herstellen. Maar in bepaalde gevallen kan het ook zinvol zijn om juist na een relatiebreuk een beroep te doen op een relatietherapeut. Lees hier meer over wat een relatietherapeut voor jullie kan betekenen na een relatiebreuk.

Relatietherapie helpt jullie om meer zelfinzicht te krijgen

Na een misgelopen relatie kunnen jullie te kampen hebben met onverwerkte gebeurtenissen in deze relatie. Je bent misschien gekwetst, je bent mogelijk kwaad of juist heel onzeker geworden. Veel mensen hebben de neiging om de problemen binnen hun relatie op de ander af te schuiven. We kennen echter allemaal de uitdrukking; ‘Waar er twee vechten, hebben er twee schuld.’ Wanneer een relatie niet lekker loopt, dan spelen beide partners hierin een rol. Wat was hierin jouw rol? Misschien zijn er persoonlijke problemen die ervoor zorgen dat je moeite hebt met relaties. Relatietherapie helpt jullie om meer zelfinzicht te krijgen.

Relatieproblemen in nieuwe relaties voorkomen

Fouten maken doen we allemaal. Dat gebeurt ook in relaties. Het kan gebeuren dat je bij conflicten in jullie relatie steeds op hetzelfde punt vastloopt. Helaas is jullie relatie onder meer daardoor beëindigd. Misschien heb je wel meerdere relaties gehad die daarop zijn vastgelopen. Dan is het een goed idee om eens naar een relatietherapeut te stappen. Jullie relatietherapeut kan helpen om vastgeroeste patronen in je doen en denken binnen relaties te doorbreken. Op deze manier kun je nieuwe toekomstige relatie met meer vertrouwen tegemoet gaan en is de kans groter dat je beter zult functioneren binnen de relatie.

In stand houden van vreedzame relatie met ex-partner

Wanneer er kinderen betrokken zijn bij een relatiebreuk of echtscheiding kan dit tot extra problemen leiden. Het is voor het welzijn en de ontwikkeling van de kinderen belangrijk dat de ouders hier goed mee omgaan. Wanneer er echter problemen ontstaan is het mogelijk om voor echtscheidingsbegeleiding te kiezen bij een relatietherapeut. Wil je partner hier niets van weten, dan kan het toch zinvol zijn om alleen te komen. Wanneer je zelf leert om bepaalde patronen te veranderen, kan dit een positieve uitwerking hebben op de relatie met je ex-partner. En dat is o zo belangrijk voor jullie kinderen.

Meer weten over relatietherapie na een scheiding?

Vraag dan via het online contactformulier op deze website offertes aan van meerdere relatietherapeuten in jullie omgeving. Je kunt dan gemakkelijk de verschillende relatietherapeuten vergelijken, zodat je een relatietherapeut kiest die past bij jullie. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.