Meer intimiteit in jullie relatie?
Lees dan deze tips

Geschatte leestijd: 2 minuten

Meer intimiteit in relatie brengen

5 tips voor meer intimiteit in uw relatie

Vanwege een druk leven hebben jullie weinig tijd voor elkaar en de intimiteit is vaak ver te zoeken. Herkenbaar? Het is een probleem dat veel relaties hebben. In het begin van vrijwel elke relatie is er automatisch veel intimiteit. Er valt nog zoveel te ontdekken, dat het geen moeite kost. Het verlangen naar elkaar is groot. Maar wat als na verloop van tijd dit verlangen verdwenen lijkt te zijn? We duiken er in deze blog voor je in en geven tips voor meer intimiteit voor jullie relatie!

1. Maak tijd voor elkaar

Jullie werk, de kinderen, huishoudelijke taken; er is altijd wel een excuus waarom je geen tijd hebt voor jouw partner. Die partner loopt niet weg, denk je misschien. Juist dan is het tijd om meer aandacht aan elkaar te besteden. Zet bewust jouw partner weer op nummer één. Breek los uit de routine en zet allebei een groot kruis in jullie agenda op één avond of dag in de week. Niet sporadisch, maar met regelmaat. Ga er samen op uit, plan een verrassingsavondje, een romantisch diner, waar jullie maar zin in hebben en waar jullie ontspanning van ervaren.

2. Raak elkaar meer aan

Of beter nog: knuffel eens wat vaker! Onderzoek toont aan dat knuffelen een intimiteitsgevoel opwekt. Door aanraking maakt ons lichaam oxytocine aan. Dit is een hormoon dat een geborgen gevoel geeft. Het wordt niet voor niets een gelukshormoon genoemd. Door regelmatig te knuffelen zal de intimiteit groeien en een gezond seksleven is de volgende stap. Dit is heel belangrijk voor een gezonde relatie. Zijn er barrières die een gezond seksleven in de weg staan, maak dan eens een afspraak met een relatietherapeut.

3. Bekijk elkaar met een frisse blik

Is het nieuws er na een tijdje vanaf binnen jullie relatie? Waarom? Niemand is 10 jaar lang dezelfde persoon. Ontdek jouw partner opnieuw en kijk met een frisse blik naar elkaar. Door elkaar opnieuw te ontdekken gaan jullie opzoek naar waar vandaag de dag die match tussen jullie ligt om dat wij-gevoel op te roepen. Dat zal de intimiteit in jullie relatie een nieuwe impuls geven. Belangrijke tip: zet verwachtingen overboord, want die zorgen alleen voor teleurstelling. Geef ruimte aan verrassing en spontaniteit.

4. Hoe staat het met uw zelfbeeld?

Gebrek aan intimiteit kan ook te maken hebben met een negatief zelfbeeld van een van de partners. Dit kan barrières opwerpen voor intimiteit binnen een relatie. Het is belangrijk dat je van jezelf houdt en tevreden bent met wie je bent, voordat je de ander kunt ‘toestaan’ om van jou te houden en om intiem met je te zijn. Je zult anders voortdurend bang zijn voor afkeuring en last hebben van onzekerheid. Je bent binnen de relatie mogelijk zeer gespannen en hebt moeite om van jezelf en de ander te genieten.

5. Raadpleeg een relatietherapeut

Vaak is het moeilijk om samen relatieproblemen op te lossen. De hulp van een objectieve derde kan dan de uitkomst zijn. Een relatietherapeut kan je beslist helpen met het analyseren van jullie relatieproblemen en met tips om de intimiteit in jouw relatie terug te vinden. Vraag hier online gratis en vrijblijvend offertes aan van meerdere relatietherapeuten in uw regio. Vergelijk en kies de relatietherapeut die het beste bij jullie past.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.