Het ideaalbeeld van een
relatie klopt vaak niet

Geschatte leestijd: 2 minuten

Misvattingen gelukkige relatie

Misvattingen over een gelukkige relatie

Relatieproblemen ontstaan vaak doordat we een ideaalbeeld in ons hoofd hebben van wat een gelukkige relatie is. Elke liefdesrelatie is anders, omdat elk mens anders is. Samen met jouw partner moet je werken aan het vormgeven van jullie relatie met gezamenlijke ‘regels’. Stap in elk geval meteen af van het idee dat jouw relatie perfect moet zijn. Niemand is perfect en daarom is ook geen enkele relatie perfect. Ontdek hier belangrijke misvattingen over een gelukkige relatie.

Je moet hetzelfde denken als jouw partner

Het is geen vereiste om allebei altijd over alles hetzelfde te denken. Iedereen bekijkt de wereld op zijn eigen manier, omdat iedereen zijn eigen achtergrond heeft waarin factoren als opvoeding, ervaringen en emoties bepalend zijn voor de manier waarop men de wereld interpreteert. Deze factoren kun je niet veranderen. Heb je er moeite mee als jouw partner anders denkt dan jijzelf? Probeer eens om dit niet als een belemmering maar als een verrijking te ervaren. Maak jezelf nieuwsgierig naar de zienswijze van de ander! Er valt heel wat te ontdekken!

Je moet gedeelde interesses hebben

Natuurlijk moet je binnen een relatie een aantal belangrijke dingen gemeen hebben. Maar dit dient op de eerste plaats te liggen op het niveau van de liefde voor elkaar. Onze relatietherapeuten komen vaak koppels tegen die elkaar dwingen om dezelfde dingen leuk te vinden; sport, hobby’s, muziek en kleding. Is dat echt zo belangrijk? Nee, helemaal niet. Elkaar dwingen bepaalde dingen leuk te vinden leidt alleen maar tot spanningen en frustraties. Wat wel telt, is dat je interesse in elkaar (als persoon) hebt en elkaars interesses respecteert.

Alle relatieproblemen zijn op te lossen

Een relatietherapeut kan een belangrijke rol spelen in het oplossen van allerlei soorten relatieproblemen. Maar er zijn problemen waar geen volledige oplossing voor bestaat. Dit hoeft niet het einde van uw relatie te betekenen. Zoals uit bovenstaande al bleek zullen er altijd dingen zijn waar u het over oneens bent. Het is de kunst om daarmee te leren leven, ook als je niet tot een compromis komt. Een compromis kan namelijk betekenen dat u bepaalde waarden moet opofferen. Dat is helemaal niet nodig. Misschien kun je het erover eens worden dat jullie het nooit eens zult worden om daarmee het onderwerp te laten rusten.

Richtlijnen voor een gelukkige relatie

Richtlijnen voor een gelukkige relatie bestaan niet, die maken jullie namelijk zelf. In elke relatie zijn die richtlijnen anders. Heb je jouw partner weleens gevraagd wat zijn of haar idee is over een gelukkige relatie? Wanneer je relatieproblemen hebt is dat een goed startpunt om jullie problemen te analyseren en op te lossen. Ontdek wat jezelf en jouw partner belangrijk vinden in een relatie en probeer daar een evenwicht in te vinden.

Relatietherapeut vinden?

Bij relatieproblemen is het moeilijk om goed met elkaar te communiceren, emoties te kanaliseren en jullie/jouw situatie helder voor ogen te krijgen. Een relatietherapeut kan jullie helpen om jouw relatie weer de goede richting op te sturen. Meer weten? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan van relatietherapeuten in jullie regio. Vergelijk en kies de relatietherapeut die bij jullie past. Vraag vervolgens een gratis kennismakingsgesprek aan.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.