Relatietherapie bij jaloezie

Is je relatie in de greep van jaloezie? Dan kunnen jullie je allebei ongelukkig voelen binnen jullie relatie. Het gevoel van liefde wordt overschaduwd door de problemen die de jaloezie teweegbrengt. Relatietherapie is dan een goede manier om te onderzoeken waar deze jaloerse gevoelens vandaan komen, om inzicht te bieden in de gevolgen hiervan voor jullie relatie en om oplossingen te vinden. Het is lastig om jaloerse gevoelens te overwinnen en om een manier te vinden om hier beter mee om te gaan. Onmogelijk? Dat is het zeker niet! Lees hier meer over relatietherapie bij jaloezie.

Wanneer zorgt jaloersheid voor problemen?

Zo nu en dan een beetje jaloers zijn? Dat kan in een relatie zelfs als positief ervaren worden. Het is immers een teken dat je om de ander geeft; je wilt hem of haar niet kwijt. Jaloersheid wordt een serieus probleem als de ander het gevoel krijgt dat je hem of haar voortdurend controleert en wantrouwt. Als daar geen reden toe is, dan kan dat beklemmend werken. Ook de jaloerse partner ondervindt zelf veel problemen, zoals angst, verdriet en woede. De stresshormonen gieren voortdurend door het lichaam, waardoor er zelfs lichamelijke klachten kunnen ontstaan, zoals hoofdpijn, duizeligheid en spijsverteringsklachten.

Extreme jaloersheid: hoe herken je het?

Extreme of irrationele jaloersheid kan zich op verschillende manieren manifesteren binnen een relatie. Het kan er langzaam insluipen. De jaloerse partner doet alsof er niets aan de hand is, maar is constant de ander aan het controleren. Hierdoor wordt de jaloezie alleen nog maar meer gevoed. Jaloezie in een relatie kan ook tot uiting komen doordat de jaloerse partner de ander voortdurend probeert te manipuleren en zich schuldig probeert te laten voelen. Verder kan jaloezie ook leiden tot agressief gedrag op zowel verbaal als fysiek niveau. Hoe de jaloezie zich ook manifesteert, één ding is duidelijk; jullie zullen samen aan dit probleem moeten werken.

Hoe werkt relatietherapie bij jaloezie?

Als er vanwege jaloezie voortdurend spanning is binnen je relatie is het belangrijk om actie te ondernemen. Het is vaak gemakkelijker om over jullie problemen te praten in het bijzijn van een objectieve derde, zoals een relatietherapeut, die het gesprek kan begeleiden. Emoties en irrationele gedachten kunnen op deze manier gemakkelijker gekanaliseerd worden en een plekje krijgen, om vervolgens beter tot de kern van het probleem te komen. Er zal gewerkt worden aan:

  • Waar komt de jaloezie vandaan?
  • In welke situaties speelt de jaloezie op?
  • Hoe reageert de partner op de jaloezie?
  • Werken aan het loslaten van controledrang
  • Leren om beter met elkaar te communiceren
  • Leren om elkaar meer vertrouwen te geven

Vind een geschikte relatietherapeut

Loopt jullie relatie steeds weer vast op hetzelfde probleem; jaloezie? Wacht dan niet langer en ga op zoek naar relatietherapie bij jaloezie. Als jullie allebei bereid zijn om te werken aan jullie relatie, dan zullen jullie na enkele sessies al veel beter met dit probleem om kunnen gaan. Hoewel het een proces met up’s en down’s zal zijn, zal de liefde uiteindelijk opnieuw opbloeien, zodat jullie samen sterker de toekomst tegemoet kunnen! Dien hier een aanvraag in voor gratis en vrijblijvende offertes voor relatietherapeuten in jouw regio.

Wij zijn Sameninrelatietherapie.nl

Het online platform Sameninrelatietherapie.nl is opgericht in 2012. In heel Nederland werken we samen met 200+ gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties, zoals de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG).

Benieuwd wat onze relatietherapeuten voor jullie kunnen betekenen? Neem dan eenvoudig contact met ons op door het online formulier in te vullen. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend en jouw gegevens worden vertrouwelijk behandeld.

Relatietherapeut Joyce

"Hulp vragen voor je relatie kan lastig zijn. Daarom maken we het, via ons platform, laagdrempelig om in contact te komen met een relatietherapeut bij jullie in regio en die bij jullie situatie past. Een gratis intake is daar uiteraard onderdeel van."

Joyce van Swieten
Relatietherapeut

Sameninrelatietherapie.nl werkt met erkende relatietherapeuten uit heel Nederland, die zijn aangesloten bij brancheorganisaties als:

Meer artikelen over relatietherapie

Tips, herkenning en inzichten voor een sterke relatie

Landelijke dekking

In heel Nederland meer dan 200 gekwalificeerde relatietherapeuten beschikbaar

Goede cliëntervaringen

Cliënten ervaren onze service als goed en beoordelen ons gemiddeld met een 8,9

18.300+ geholpen

We hebben al meer dan 18.300 mensen geholpen aan goede relatietherapie

Geen wachtlijsten

Door ons landelijke netwerk van relatietherapeuten hebben we geen wachtlijsten

Ga naar de bovenkant