Alleen in relatietherapie gaan: kan dat?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Alleen in relatietherapie gaan

Alleen in relatietherapie: kan dat?

Ja, natuurlijk kan dat! Hoewel relatietherapie in de meeste gevallen gericht is op stellen die samen hun relatieproblemen willen oplossen, zijn er ook allerlei situaties waarin alleen in relatietherapie gaan mogelijk is. Relatietherapie kan iedereen helpen om een beter inzicht in zijn of haar gedrag en emoties te krijgen. Dit is de eerste stap naar een gezonde en gelukkige relatie. Een goede relatie begint altijd bij jezelf. Het is dus helemaal niet vreemd om alleen in relatietherapie te gaan. Lees hieronder meer over situaties waarin dit heel gebruikelijk is.

Mijn partner wil niet in relatietherapie

Heb je last van relatieproblemen, dan kan relatietherapie uitkomst bieden. Echter, niet iedereen wordt blij van het voorstel om in relatietherapie te gaan. Wil je partner hier niets van weten? Dan kun je ook best alleen in relatietherapie gaan. Door je bewust in te zetten voor het verbeteren van je relatie, zul je hiermee ook je partner inspireren. De positieve invloed die je uitoefent op jullie relatie, zal je partner stimuleren om hier op te reageren. Of het de ideale situatie is? Nee, dat niet. Maar alleen in relatietherapie gaan, is beter dan samen blijven doorsukkelen. Vaak kun je alsnog je partner overtuigen om een keer mee te komen. Het proberen waard.

Alleen in relatietherapie, omdat je graag een relatie wilt

Een andere situatie, waarin alleen in relatietherapie gaan helemaal geen gek idee is, is als je het lastig vindt om een nieuwe relatie aan te gaan. Je wilt graag je eigen weg gaan, maar tegelijkertijd verlang je er ook naar om je leven met iemand te delen. Toch kom je bij het vinden of aangaan van een nieuwe relatie steeds belemmeringen tegen. Door alleen in relatietherapie te gaan kun je ontdekken wat jou precies tegenhoudt. Ben je bang om afgewezen te worden? Wil je je vrijheid niet verliezen? Of vind je het lastig om jezelf te laten zien aan een ander? Door alleen in relatietherapie te gaan, kun je leren om aan je zelfvertrouwen te werken en deze obstakels te overwinnen.

Inzicht verkrijgen in een stukgelopen relatie

Relatietherapie is niet alleen bedoeld om relaties te lijmen. Het resultaat van relatietherapie kan ook zijn dat twee mensen op een zo prettig mogelijke manier uit elkaar gaan. Alle inzichten die je hebt opgedaan tijdens de therapie kunnen je helpen bij een volgende relatie. Of misschien is je relatie onlangs stukgelopen en heb je hier veel moeite mee? Ook dan kan een relatietherapeut je in dit proces begeleiden. Tijdens dit proces ontdek je: hoe jij in de relatie stond, wat je behoeften in een relatie zijn, waarom deze relatie niet werkte en waar je bij een toekomstige relatie op moet letten.

Meer weten over alleen in relatietherapie gaan?

Kortom, hoewel je samen aan een relatie bouwt, is het heel belangrijk hoe jij hierin staat. Hoe blijf je jezelf en deel je toch je leven met een ander? Daarvoor moet je eerst zelf goed in je vel zitten en ontdekken wat voor jou belangrijk is in een relatie. Alleen in relatietherapie gaan, kan je hierbij helpen. Ontdek hier welke relatietherapeut in jouw omgeving je hiermee kan helpen.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.