Online relatietherapie: wat is het en
hoe werkt het?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Online relatietherapie

Online relatietherapie

Ons leven speelt steeds meer online af! Zeker in de afgelopen tijd zijn online bijeenkomsten vanwege corona meer regel dan uitzondering. Ook relatietherapie kan prima online gebeuren, niet alleen in coronatijden, maar er kunnen ook andere redenen zijn om voor online relatietherapie te kiezen. Is de balans in je relatie verstoord door ruzies, overspel of communicatieproblemen? Dan kan online relatietherapie met een professionele relatietherapeut jullie helpen om meer inzicht in jezelf, in elkaar en jullie problemen te krijgen en om een goede oplossing te vinden.

Het doel van online relatietherapie

Het doel van online relatietherapie en relatietherapie in de spreekkamer is hetzelfde. Het gaat om het ontrafelen van jullie relatieproblemen, het doorbreken van negatieve patronen en het vinden van oplossingen. De relatietherapeut zal via de online sessies het gesprek met jullie aangaan en jullie gespreken begeleiden. Je kunt ook rekenen op praktische tips en soms krijgen jullie opdrachten mee. Veel relatieproblemen worden met behulp van relatietherapie opgelost. Soms gebeurt het dat stellen toch uit elkaar gaan. Ook dan zul je profijt hebben van de therapie; de breuk verloopt soepeler, je hebt jezelf beter leren kennen en je hebt er voordeel van in een nieuwe relatie.

Online relatietherapie: hoe werkt het?

De nieuwe realiteit waarin we leven heeft ertoe geleid dat vergaderingen, lessen en therapie via beeldbellen heel gewoon zijn geworden. Via een computer, smartphone of tablet met internetverbinding kun je gemakkelijk online sessies relatietherapie volgen. Het is wel belangrijk dat je bij een professionele en gediplomeerde therapeut aanklopt. Daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres. We brengen je hier graag in contact met betrouwbare en erkende relatietherapeuten die online relatietherapie aanbieden. Heb je een geschikte therapeut gevonden, dan ontvang je via de e-mail een link die jullie toegang geeft tot beeldbellen op een bepaald tijdstip. De sessie verloopt op dezelfde manier als wanneer jullie naar de praktijk zouden komen.

De voordelen van online relatietherapie

Het grote voordeel van online relatietherapie is dat je niet je huis uit hoeft, maar dat je wel gewoon kunt rekenen op de persoonlijke interactie met je relatietherapeut. We hebben hier de belangrijkste voordelen van online relatietherapie samengevat:

  • Relatietherapie vanuit je eigen vertrouwde omgeving
  • Je kunt de therapie vanaf elke plek ter wereld volgen
  • Gesprekken voeren met meerdere mensen op meerdere locaties
  • Online hulp combineren met bezoeken aan de praktijk
  • Je bespaart op reistijd en reiskosten

Soms wordt relatietherapie uitgesteld, omdat een van de partners tijdelijk ergens anders woont, bijvoorbeeld in een andere stad of in een ander land. Of misschien is je partner wel tijdelijk in het buitenland vanwege zijn of haar werk. Dat hoeft dankzij online relatietherapie geen excuus meer te zijn om niet in relatietherapie te gaan. Ook kan het soms wenselijk zijn om de kinderen, die op een andere plek wonen, erbij te betrekken. Zij kunnen dan gemakkelijk vanaf die locatie inloggen en deelnemen aan het gesprek.

Werkt online relatietherapie?

Uit onderzoeken en uit praktijkervaring blijkt dat online relatietherapie net zo effectief is als relatietherapie in de spreekkamer. Het kan in het begin even vreemd zijn, maar de meeste mensen wennen snel aan het videobellen. Indien gewenst, is online relatietherapie ook goed te combineren met zo nu en dan een gesprek in de spreekkamer. De relatietherapie kan geheel op jullie wensen afgestemd worden. Meer weten? Aarzel dan niet om hier contact met ons op te nemen om een geschikte relatietherapeut te vinden. Laat je relatie niet stuklopen door problemen die mogelijk goed verholpen kunnen worden.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.