Wanneer kies je ervoor om samen
in relatietherapie te gaan?

Geschatte leestijd: 2,5 minuut

Wanneer relatietherapie

Wanneer relatietherapie?

De tijd dat er een taboe hing rondom relatietherapie is allang voorbij. Maar is relatietherapie wel nuttig? Wanneer ga ik, samen met mijn partner, in relatietherapie? En kan relatietherapie onze liefde redden? Dat zijn vragen waar veel mensen nog steeds mee rondlopen wanneer ze met relatieproblemen te maken krijgen. We zullen hier proberen antwoord geven op deze vragen over relatietherapie.

Is relatietherapie nuttig?

Elke relatie heeft zijn pieken en dalen, dat hoort erbij wanneer twee mensen samen zijn met ieder hun eigen karakter. Het kan echter gebeuren dat er een grote kloof tussen jou en jouw partner ontstaat dat jullie niet goed meer weten of samen verdergaan de goede weg is.

Gevoelens als boosheid, teleurstelling en onbegrip kunnen jullie steeds verder uit elkaar drijven. Dan is het zaak om te onderzoeken. De belangrijkste vraag is dan: houden jullie nog genoeg van elkaar om jullie relatie een kans te geven? Is het antwoord ‘ja’, dan is relatietherapie altijd de juiste investering om weer tot elkaar te komen. Doordat de onderlinge communicatie vaak erg stroef gaat en er ingesleten patronen zijn ontstaan is het moeilijk om deze te doorbreken. Een relatietherapeut in jullie helpt om jullie patronen te doorbreken en het gesprek weer aan te gaan met elkaar.

Wanneer ga je in relatietherapie?

Het is vaak moeilijk te bepalen wat het beste moment is om in relatietherapie te gaan, dit is heel persoonlijk. Wanneer een van de volgende problemen regelmatig terugkeert en sterke twijfels oproept over uw relatie is het een goed moment om in relatietherapie te gaan:

  • Geen begrip meer voor elkaar kunnen opbrengen;
  • Veel ruzie maken en niet samen tot oplossingen kunnen komen;
  • Als er voortdurend een gespannen sfeer hangt;
  • Als jullie elkaar nog maar weinig te zeggen hebben;
  • Intimiteit en seks verdwenen zijn.

Een relatietherapeut zal niet jullie liefde voor elkaar redden. De liefde redden en jullie relatie op prettige wijze voortzetten moet uit jullie zelf komen. De relatietherapeut heeft hierin wel een onafhankelijke en begeleidende rol. Veel relatieproblemen ontstaan doordat mensen niet meer weten wie ze zijn en wat ze willen. Grote veranderingen kunnen daar bijvoorbeeld een belangrijke rol in spelen. Denk aan het krijgen van kinderen, baanverlies waardoor financiële problemen ontstaan of een brun-out. Veel communicatieproblemen en twijfels binnen een relatie zijn gebaseerd op misverstanden. Een objectieve derde is vaak veel beter in staat om een ander licht op de situatie te schijnen.

Samen sterker door relatieproblemen op te lossen

Vandaag de dag gaan mensen veel sneller uit elkaar dan een aantal jaar geleden. Soms is dat erg jammer, want juist door samen jullie problemen bespreekbaar te maken en op te lossen zullen jullie samen sterker komen te staan en te groeien in zowel de relatie als op persoonlijk vlak. Relatietherapie is dus op vele niveaus erg nuttig.

Interesse in relatietherapie?

Dan kunnen jullie altijd eerst gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij diverse relatietherapeuten in de buurt. Op een laagdrempelige manier kun je dan kennis maken met relatietherapie en waarom het zinvol is voor jullie relatie. Stel gerust jouw/jullie relatievragen. Binnen 24 uur zal je de reacties van onze aangesloten relatietherapeuten in jouw regio ontvangen. Vergelijk en kies de relatietherapeut die het beste aansluit bij jullie wensen en gevoel.

Zoek relatietherapeut

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Stel je relatievraag

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.