Wanneer relatietherapie

Waarom Sameninrelatietherapie.nl?

  • Meer dan 200 relatietherapeuten
  • Altijd een relatietherapeut die bij je past
  • Aanvraag is gratis en vrijblijvend

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Wanneer relatietherapie inschakelen?

Vaak denken mensen dat relatietherapie of relatiecoaching alleen nodig is in het geval van relatieproblemen. Maar niets is minder waar. Misschien hebben jullie wel bijna nooit ruzie en denken jullie dat er niets aan de hand is. Maar worden er stiekem geen irritaties en ergernissen opgekropt en weten jullie gewoon niet hoe je hierover moet praten? De kracht van echte liefde schuilt niet in vasthouden maar in loslaten. Relatietherapie helpt iedere relatie verder, of de relatie nou in basis gezond is of er wel sprake is van relatieproblemen.

Relatietherapie bij problemen

Sleur, vreemdgaan, irritaties, ruzies, slechte communicatie of langs elkaar heen leven: allemaal oorzaken voor relatieproblemen. Met relatietherapie komen jullie achter de onderliggende oorzaak van de problemen en werken jullie gericht aan het oplossen hiervan. Jullie leren open en eerlijk te communiceren naar elkaar, elkaar te begrijpen en de emotionele binding te versterken. Dit is een goede basis om de problemen aan te pakken en je zult merken dat deze basis het gemakkelijker maakt om samen tot een oplossing te komen.

Jullie relatie onderhouden

Een APK voor jullie relatie? Hier is helemaal niets mis mee. Aandacht en tijd besteden aan een relatie is essentieel om gelukkig te blijven met elkaar. Sommige periodes lukt dit waarschijnlijk prima zonder een relatietherapeut, maar in andere periodes is het misschien wel heel fijn om hier wat hulp bij te krijgen. Een relatiecoach of therapeut neemt jullie relatie onder de loep en helpt jullie op een goede manier te blijven praten over dromen, wensen en problemen.

Ondersteuning bij scheiden

Valt jullie relatie niet meer te redden en is een scheiding niet te voorkomen? Ook dan kan een relatietherapeut jullie ondersteunen. Helemaal als er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om de relatie op een nette manier af te ronden. Met relatiecoaching blijven er geen open eindjes en leren jullie de situatie zo netjes mogelijk af te sluiten. Ook heeft de relatietherapeut vaak goede relatie met erkende mediators, wanneer jullie dit wensen.

Vind jullie therapeut via Sameninrelatietherpie.nl

Op zoek naar een goede relatietherapeut? Sameninrelatietherapie.nl is een landelijk netwerk van ervaren en erkende therapeuten. Vraag vrijblijvend en gratis offertes aan via het contactformulier. Leg jullie situatie uit en benoem daarbij waarom jullie kiezen voor relatietherapie. Je ontvangt binnen 24 uur meerdere offertes van relatietherapeuten uit jullie regio. Deze kun je zelf met elkaar vergelijken op prijs, kwaliteit en service. Zit er een therapeut bij die jullie beide aanspreekt? Maak dan een afspraak voor een eerste kennismakingsgesprek.

Zoek relatietherapeut

Samen in relatietherapie?

Kies de relatietherapeut die bij jullie past.
Zoek relatietherapeut

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.