Waarom relatietherapie

Waarom Sameninrelatietherapie.nl?

  • Meer dan 200 relatietherapeuten
  • Altijd een relatietherapeut die bij je past
  • Aanvraag is gratis en vrijblijvend

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Waarom in relatietherapie gaan?

Vaak is een van de partners initiatiefnemer om in relatietherapie te gaan. De andere partner staat er vaak, zeker in de beginfase, sceptisch tegenover. Een beeld die we vaak zien in de praktijk, daarom leggen we graag uit waarom relatietherapie waardevol voor iedere relatie kan zijn. Vaak ligt er een taboe op relatietherapie en zien mensen het als een soort van falen. Nergens voor nodig, want soms heb je gewoon even hulp nodig. Ook in een relatie.

Kies de juiste relatietherapeut

Het is voor veel mensen spannend om te praten over gevoelens tegen zijn of haar partner, laat staan tegen een relatietherapeut die je amper kent. Onze eerste tips is dan ook om een relatietherapeut te kiezen waarmee er een goede klik is. Dat zorgt ervoor dat jullie beiden durven te praten, wat essentieel is voor een succesvolle relatietherapie. Is de klik er niet met de relatietherapeut? Geef dit vroegtijdig aan. Daar is namelijk helemaal niks mis mee en de relatietherapeut zal hiervoor begrip hebben.

Het mooie van Sameninrelatietherapie.nl is dat je online al een goede vergelijking kunt maken van relatietherapeuten in jullie regio. Zo kies je sneller de juiste relatietherapeut die bij jullie past.

Belang van een goede relatie

Een goede relatie zorgt in eerste instantie voor meer geluk in het leven. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die gelukkig zijn met hun partner en relatie, minder stress hebben en optimistischer in het leven staan. Ook kwam er uit de resultaten naar voren dat gelukkige partners langer leven. Als relatietherapie daar aan kan bijdragen is er dus reden genoeg om deze investering voor jullie relatie te doen.

Relatietherapie en kinderen

Wanneer het niet lekker loopt binnen jullie relatie en er zijn kinderen bij betrokken, dan zijn er een aantal soorten relatietherapieën die zinvol zijn. Deze zetten we hieronder op een rij.

EFT-relatietherapie
Deze afkorting staat voor Emotionally Focused Therapy (EFT). In het Nederlands; emotiegerichte relatietherapie. Deze vorm van relatietherapie richt zich op emoties en patronen binnen jullie relatie. Het hele gezin zal hierbij worden betrokken. In Nederland is deze vorm van relatietherapie zeer succesvol gebleken.

Coaching voor samengestelde gezinnen
Erg veel gezinnen bestaan uit kinderen van een eerdere relatie of huwelijk. Helaas ook een kwetsbare groep als het gaat om de relatie succesvol te houden. Ongeveer 60% van samengestelde gezinnen gaan uiteindelijk weer uit elkaar. Deskundige coaching voor samengestelde gezinnen bieden veel relatietherapeuten gelukkig tegenwoordig aan. Het doel is helder; balans krijgen binnen het hele gezin.

Systeemtherapie
Een andere vorm van relatietherapie is de zogenoemde systeemtherapie. Hierbij speelt het sociale systeem een centrale rol. Dit kan betekenen dat kinderen, als ze oud genoeg zijn, betrokken worden bij de relatietherapie of je (schoon)ouders. Het kan namelijk voorkomen dat relatieproblemen, bijvoorbeeld opvoeding van kinderen, ontstaan door opvoeding van huis uit. Systeemtherapie is dan nuttig en effectief.

Oplossingsgerichte therapie
Zijn er wat relatievragen of problemen binnen jullie relatie, maar staan jullie er beiden positief in? Dan is oplossingsgerichte therapie iets voor jullie. Hierbij ligt de focus op de oplossing van de problemen. Wanneer gaat het juist wél goed tussen jullie? Een iets laagdrempelige, maar goede manier van relatietherapie.

Waarom relatietherapie? Omdat jullie relatie het waard is!

Vandaag de dag gaan mensen veel sneller uit elkaar dan vroeger. Soms is dat erg jammer, want juist door samen de problemen en relatievragen op te lossen kunnen jullie samen sterker komen te staan en groeien in zowel jullie relatie als op persoonlijk vlak.

Relatietherapie is dus op vele niveaus erg nuttig. Interesse in relatietherapie? Vergelijk eerst voordat de keuze voor een relatietherapeut wordt gemaakt. Een goede klik is erg belangrijk voor succesvolle relatietherapie. Zoek en vergelijk hier gekwalificeerde relatietherapeuten in jullie regio.

Zoek relatietherapeut

Samen in relatietherapie?

Kies de relatietherapeut die bij jullie past.
Zoek relatietherapeut

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.