Is relatietherapie na vreemdgaan
nog wel zinvol?

Geschatte leestijd: 3 minuten

Relatietherapie na vreemdgaan

Relatietherapie na vreemdgaan

Is vreemdgaan een reden om meteen een einde aan je relatie te maken? In sommige gevallen is dat wel zo, maar vaak is het nog goed mogelijk om je relatie weer op de rails te krijgen. Aan vreemdgaan gaat vaak een lang verhaal vooraf. Er waren al langer problemen die uiteindelijk uit de hand zijn gelopen. Schuldgevoelens of vertrouwensproblemen na vreemdgaan kunnen het je relatie echter wel erg moeilijk maken. Relatietherapie kan dan uitkomst bieden.

Vreemdgaan en statistieken

Hoeveel procent van de Nederlandse bevolking gaat vreemd? Vreemdgaan is moeilijk te onderzoeken, omdat de meeste mensen dit niet graag toegeven. Een bekend onderzoek naar vreemdgaan van de psycholoog Henk Noort onder 1700 heteroseksuele mannen en vrouwen tussen de 20 en 45 jaar wees uit dat 25% van de mannen en 27% van de vrouwen weleens vreemdgaat. Omdat dit percentage zo laag is, vraagt men zich af of alle ondervraagden wel helemaal eerlijk zijn geweest. Wist je bijvoorbeeld al dat grote DNA-onderzoeken hebben uitgewezen dat 10% van de kinderen buitenechtelijk is verwekt?

Overspel als oorzaak voor einde relatie

Uit een recente enquête van de datingwebsite eDarling blijkt dat 59% van de mannen en 74% van de vrouwen een einde zou maken aan hun relatie na overspel. Deze percentages zijn erg hoog en laten zien hoeveel emoties vreemdgaan met zich mee kan brengen binnen een relatie. Wanneer je erachter komt dat je partner is vreemdgegaan is het vaak heel moeilijk om goed met elkaar te praten. Als snel mondt een gesprek uit in geruzie met vele verwijten over en weer. Zou je toch graag willen kijken naar of er nog een mogelijkheid is om samen verder te gaan, dan is het nodig om op een rustigere manier met elkaar te communiceren. Een relatietherapeut kan jullie daarbij helpen.

Wat kan relatietherapie na vreemdgaan voor jullie betekenen?

Om de stap naar de relatietherapeut te zetten na vreemdgaan kan het helpen om alvast een indruk te hebben van wat relatietherapie voor jullie kan betekenen. Zoals hierboven al vermeld helpt een relatietherapeut in de onderlinge communicatie. Daarnaast biedt de therapeut ook ondersteuning op emotioneel vlak. Het is belangrijk dat de spanning afneemt, zodat er op een heldere manier naar de relatie gekeken kan worden. Waar liggen jullie zwakke punten? En wat zijn jullie sterke punten? Deze bieden aanknopingspunten om aan jullie relatie te gaan werken. De relatietherapeut kan jullie hiervoor belangrijke handvatten aanreiken en jullie hierin begeleiden.

Geef je relatie een nieuwe kans

Wil je je relatie een nieuwe kans geven, neem dan hier contact met ons op. We kunnen je gemakkelijk in contact brengen met relatietherapeuten in jouw omgeving voor gratis offertes. Vergelijk de offertes en kies de relatietherapeut die je het meeste aanspreekt.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.