Dromen over vreemdgaan:
wat betekent het?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Dromen over vreemdgaan

Dromen over vreemdgaan

Tijdens je slaap gebeurt er heel wat in je hoofd. Zo kun je ’s morgens wakker worden met een heel naar gevoel, omdat je dromen levensecht leken. Veel mensen dromen over vreemdgaan, maar wat betekent dat nu eigenlijk? Je kunt bijvoorbeeld dromen dat je zelf bent vreemdgegaan, maar ook dat je partner je bedrogen heeft. Is er misschien echt iets aan de hand binnen jouw relatie of kun je die dromen maar beter met een korreltje zout nemen?

Moet ik me meteen zorgen maken?

Terwijl het jouw intentie was om zalig van je nachtrust te genieten en ’s morgens vol positieve energie weer op te staan, word je tijdens je slaap ‘geteisterd’ door vervelende dromen. Ze zorgen ervoor dat je met een vreemd gevoel wakker wordt. Deze negatieve dromen vormen als het ware een uitlaatklep voor je emoties. Tijdens het slapen, gaan je hersenen hard aan het werk om alle indrukken en emoties van de dag te verwerken. Dromen over vreemdgaan hebben dus niet altijd een duidelijke betekenis. Meestal zijn het symbolische verhalen. Het kan gaan om het verweken van zorgen in je dagelijkse leven, maar misschien heb je voor het slapengaan wel films of series gekeken, waar deze problematiek in voorkwam.

Wat betekenen dromen over vreemdgaan?

Moet je je meteen zorgen maken na dromen over vreemdgaan? Nee, dat is niet nodig. Zie het in ieder geval niet als directe instructies of absolute waarheden. Wat erachter schuilt, is vaak subtieler. Ga eens na waar jij je de afgelopen tijd druk om hebt gemaakt, mogelijk onbewust. Misschien zat je niet lekker in je vel, maar kon je niet precies duiden waarom. Dromen over vreemdgaan kunnen bijvoorbeeld wijzen op problemen als afstand voelen bij je partner, onvervulde verlangens in je relatie, seksuele conflicten, gebrek aan vertrouwen of jaloezie. Bovendien kan het ook een reflectie zijn van andere problemen of gevoelens waar je mee rondloopt.

Je hebt al langer twijfels over je relatie

Komen deze dromen over vreemdgaan echter niet zomaar uit de lucht vallen, omdat je al langer twijfelt over je relatie? Dan is er misschien meer aan de hand en willen je dromen je vertellen dat je iets met deze gevoelens moet doen. Misschien voel je je al langer ongelukkig en gefrustreerd binnen je relatie? Het blijft dan belangrijk om deze dromen niet letterlijk te interpreteren, maar zie ze wel als een aanleiding om aan je relatie te werken. Zet je gevoelens goed op een rij. Waar zit je mee? Praat hierover met je partner. Ervaart je partner hetzelfde? En wat kunnen jullie doen om dit op te lossen?

Hulp bij relatieproblemen

Samen over je relatieproblemen praten, is niet altijd gemakkelijk. Soms is het beter om hierbij de hulp in te schakelen van een deskundige in communicatie, emoties en relaties. Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Vind hier gemakkelijk online een ervaren en erkende relatietherapeut in jouw omgeving. Laat je in ieder geval niet meteen van de wijs brengen door dromen over vreemdgaan.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.