Relatietherapie na vreemdgaan: een gevoelige kwestie

Geschatte leestijd: 2 minuten

Relatietherapie na vreemdgaan

Relatietherapie na vreemdgaan

Vreemdgaan is een gevoelige kwestie. In veel gevallen betekent dit het einde van de relatie, omdat het vertrouwen een grote deuk heeft opgelopen. Dit hoeft echter niet altijd het geval te zijn. Ben jij of je partner vreemdgegaan en willen jullie ontdekken of het misschien toch mogelijk is om samen aan een gelukkige toekomst te bouwen? Dan is relatietherapie een goede manier om dit te onderzoeken. Wanneer vreemdgaan aan het licht komt, dan veroorzaakt dit ongetwijfeld een grote crisis die gepaard gaat met heftige emoties. Pas op met het maken van heftige en impulsieve beslissingen. Neem de tijd om het te verwerken en ontdek wat relatietherapie voor jullie kan betekenen!

Welke problemen spelen er onder de oppervlakte?

Vreemdgaan is een teken dat er iets mis is in jullie relatie. Eenzaamheid, gebrek aan intimiteit, je niet begrepen voelen, op zoek zijn naar de perfecte liefde? Er kunnen veel lastige emoties onder de oppervlakte liggen, die tot het overspel hebben geleid. Wanneer jullie een beter inzicht krijgen in de vastgeroeste patronen binnen jullie relatie en de problemen die zich door de tijd hebben opgestapeld, kan er meer begrip ontstaan voor elkaar. Dit is het startpunt om samen te werken aan het herstel van het vertrouwen in elkaar, zodat de liefde weer een kans krijgt. Het kan ook gebeuren dat jullie tot de conclusie komen dat er geen toekomst voor jullie samen is. In dat geval helpt relatietherapie om de gebeurtenissen een plekje te geven en verder te gaan.

Wat kan een relatietherapeut bij vreemdgaan betekenen?

Bij relatietherapie na vreemdgaan wordt er aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • Het verwerken van de emoties na vreemdgaan.
  • Eerlijk en open leren communiceren over de gebeurtenissen.
  • Waarom heeft het overspel plaatsgevonden?
  • Wat kunnen jullie hiervan leren?
  • Wat is er nodig om samen verder te kunnen?
  • Werken aan vergeving voor het vreemdgaan.
  • Verleden loslaten en samen kijken naar de toekomst.

Een relatietherapeut biedt een veilige omgeving

Als er iets belangrijk is na vreemdgaan, dan is het wel dat jullie hier binnen een veilige omgeving over kunnen praten. Een relatietherapeut biedt jullie deze omgeving en zorgt voor een goede begeleiding zonder te oordelen. Wanneer jullie allebei bereid zijn om openheid te geven in wat er gebeurd is en als jullie bereid zijn om oprecht op zoek te gaan naar wat er moet veranderen in jullie relatie, dan is in veel gevallen vergeving en herstel mogelijk. Hier zijn jullie op de juiste plek om een relatietherapeut te vinden in jullie regio. Kies samen de therapeut die jullie het meeste aanspreekt.

Vind hier een relatietherapeut na vreemdgaan

Zeker bij een gevoelig onderwerp als vreemdgaan is het extra belangrijk dat beide partners vertrouwen hebben in de relatietherapeut. Hier kunnen jullie heel gemakkelijk online een aanvraag indienen voor een relatietherapeut na vreemdgaan. Jullie ontvangen dan kosteloos en vrijblijvend offertes van meerdere relatietherapeuten in de omgeving. Vergelijk alle antwoorden die jullie hebben ontvangen en kies de relatietherapeut die bij jullie past.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.