Wat kost relatietherapie en is
vergoeding mogelijk?

Geschatte leestijd: 2 minuten

Relatietherapie kosten en vergoeding

Relatietherapie kosten en vergoeding

Relatietherapie geeft stellen vaak net die boost die hun relatie nodig heeft om samen een gelukkige toekomst tegemoet te gaan. De begeleiding van een professionele relatietherapeut kan veel problemen voorkomen. Maar wat kost relatietherapie eigenlijk? Is het ook mogelijk om relatietherapie vergoed te krijgen via de verzekering? En zijn de kosten bijvoorbeeld ook fiscaal aftrekbaar? Dat zijn geen onbelangrijke vragen. We vertellen je er graag meer over. Je kunt hier ook contact met ons opnemen voor meer informatie en kosteloze en vrijblijvende offertes.

Hoeveel kost relatietherapie?

Er zijn veel erkende relatietherapeuten aangesloten bij ons landelijk netwerk. We kunnen je verzekeren dat we een strenge selectie hebben gemaakt. Alleen de beste professionals maken deel uit van ons netwerk. Dat betekent dat je bij elke therapeut verzekerd bent van een eerlijke prijs en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De tarieven kunnen uiteraard per therapeut wel enigszins verschillen. Daarom bieden we je een handige offerteservice aan, zodat je gemakkelijk meerdere offertes kunt vergelijken. Je bepaalt zelf welke relatietherapeut voor jou de beste keus is. Wil je weten wat relatietherapie kost? Neem dan hier contact met ons op.

Wordt relatietherapie vergoed?

Relatietherapie wordt vanuit de basisverzekering niet vergoed. De reden hiervoor is dat het niet onder de eerstelijns psychologische zorg valt. Vormt de relatietherapie echter een onderdeel van de behandeling van een psychische stoornis, dan wordt de relatietherapie wel vergoed. Ook voor wat betreft aanvullende verzekeringen geldt meestal dat er geen vergoeding wordt uitgekeerd voor relatietherapie. In enkele gevallen, waarin er sprake is van individuele therapie met raakvlakken met relatieproblemen, worden de kosten vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Over het algemeen betaal je relatietherapie dus zelf.

Is relatietherapie fiscaal aftrekbaar?

Een andere belangrijke vraag rond relatietherapie is of deze kosten fiscaal aftrekbaar zijn. in de meeste gevallen zijn de therapiekosten volledig fiscaal aftrekbaar. Deze kosten worden dan beschouwd als ‘specifieke zorgkosten’. Let op, want hiervoor geldt wel de voorwaarde dat er een verwijsbrief nodig is van de huisarts. In de verwijsbrief moet vermeld worden dat het gaat om ‘psychisch lijden’. Samengevat, de kosten van relatietherapie worden in de meeste gevallen niet vergoed, maar ze zijn meestal wel volledig fiscaal aftrekbaar als je een verwijsbrief hebt van de huisarts met betrekking tot ‘psychisch lijden’.

Relatietherapie: een investering in jezelf!

Relatietherapie vraagt om een investering, maar zie het voornamelijk als een investering in jezelf, in je relatie en dus in een gelukkige toekomst. Kortom, het is een investering die loont. Dat gaat zeker op als je een beroep doet op de bij ons aangesloten professionals, die bewezen kwaliteit bieden. Ook al zou je na de relatietherapie alsnog je relatie beëindigen, dan zul je ervaren dat je er sterker uit bent gekomen. Van alle nieuwe inzichten die je hebt opgedaan zul je ook veel profijt hebben bij een volgende relatie.

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Binnen 24 uur reactie

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.