Relatieonderhoud

Waarom Sameninrelatietherapie.nl?

  • Meer dan 200 relatietherapeuten
  • Altijd een relatietherapeut die bij je past
  • Aanvraag is gratis en vrijblijvend

Vergelijk relatietherapeuten in jouw regio

Relatieonderhoud

Aandacht besteden aan je relatie is essentieel om gelukkig te blijven met elkaar. Relaties waarin een van de partners zich niet begrepen of gewaardeerd voelt, zullen niet lang stand houden. Relatieonderhoud kan deze situaties voorkomen. Besteden jullie voldoende aandacht aan elkaar? Of groeien jullie steeds verder uit elkaar door bijvoorbeeld drukte op het werk? Een relatietherapeut helpt je graag bij relatieonderhoud en zal jullie handvatten bieden om jullie relatie gezond te houden.

Waarom relatieonderhoud?

Het begin van een relatie is in de meeste gevallen niet erg moeilijk. Jullie zijn verliefd, moeten elkaar op alle vlakken nog ontdekken en doen jullie best om elkaar te verrassen en indruk te maken. Na een tijdje is de eerste verliefdheid er echter af en beginnen vaak de eerste ergernissen. Jullie hebben het misschien druk op het werk en merken dat jullie niet zoveel tijd doorbrengen als in het begin. Met relatieonderhoud geef je elkaar de tijd en aandacht die jullie relatie nodig heeft. Blijven praten over dromen, onzekerheden en problemen, elkaar uitdagen en tijd samen doorbrengen is essentieel voor iedere relatie.

Een relatiecoach voor relatieonderhoud

Merk je dat de communicatie tussen jou en je partner niet heel soepel verloopt? Of wil je een onderwerp bespreken, maar weet je niet hoe? Veel stellen nemen een relatietherapeut in de arm voor relatieonderhoud. Er hoeft geen direct probleem te zijn binnen de relatie om de hulp van een relatietherapeut in te schakelen. Een therapeut helpt jullie de relatie tegen het licht te houden en te verbeteren waar nodig. Zijn jullie nog blij met elkaar? Is er sprake van irritaties die verholpen moeten worden? Of hebben jullie moeite vaste patronen te doorbreken? Een relatietherapeut helpt jullie met relatieonderhoud om kritisch naar jezelf en jullie relatie te kijken.

Tips voor relatieonderhoud

Een gezonde relatie vereist liefdevolle aandacht en tijd. Respecteer de behoeften van de ander en praat binnen je relatie over jouw wensen en vraag ook naar die van je partner. Projecteer je eigen wensen echter niet op jouw partner, maar laat elkaar in elkaars waarde en dwing de ander niet tot iets waar hij of zij zich niet prettig bij voelt. Daarnaast is het belangrijk om binnen een relatie te geven en te nemen. Wees bereid om meer te geven dan te nemen. Dit is niet alleen goed voor de relatie, maar hier worden jullie zelf ook nog eens gelukkiger van.

Een relatietherapeut vinden

Investeer in jullie relatie en schakel een relatietherapeut in voor relatieonderhoud. Via Sameninrelatietherapie.nl vraag je gemakkelijk en snel meerdere offertes aan van relatietherapeuten in jullie regio. Vergelijk deze rustig op prijs en werkwijze en kies vervolgens de relatietherapeut die het beste bij jullie past. De aanvraag is overigens geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Zoek relatietherapeut

Samen in relatietherapie?

Kies de relatietherapeut die bij jullie past.
Zoek relatietherapeut

Brancheorganisaties relatietherapie
Goed om te weten: wij werken in heel Nederland samen met gekwalificeerde relatietherapeuten, die zijn aangesloten bij erkende brancheorganisaties.